Begeleiding in en van jouw omgeving dove en slechthorende schoolgaande kinderen


Fatima is 6 jaar en is zwaar slechthorend. Volgend schooljaar gaat ze naar het eerste leerjaar. De ouders staan voor een grote beslissing: naar welke school zullen we Fatima sturen, bijzonder onderwijs of gewoon onderwijs? Wat is GON-begeleiding? Welke stappen moeten we ondernemen? Zal ze niet gepest worden als ze naar het gewoon onderwijs gaat? De ouders vragen begeleiding bij het kiezen van een school en het verdere schoolverloop van Fatima.


Tom is 10 jaar en slechthorend. Hij draagt twee hoorapparaatjes. Tom zou graag, zoals zijn buurjongen, meespelen met de plaatselijke voetbalploeg. Is dit wel mogelijk? Laten ze slechthorende kinderen toe? Hebben ze hier al ervaring mee? De ouders vragen begeleiding bij het integreren van hun zoontje in deze voetbalploeg zodat zijn wens in vervulling kan gaan.


Maaike is 7 jaar en onlangs doof geworden. De juf van Maaike meldt aan de ouders dat Maaike zich tijdens de speeltijd afzijdig houdt en niet meer mee speelt met de andere kinderen. Wat kunnen we hieraan doen? De ouders vragen begeleiding zodat Maaike sociaal vaardiger wordt en de speeltijd samen met de andere kinderen van haar klas doorbrengt.


Gerelateerde links: Dove en slechthorende baby's en jonge kinderen | Dove en slechthorende schoolgaande kinderen | Dove en slechthorende jongeren en volwassenen | Kinderen en jongeren met een spraak- en/of taalontwikkelingsprobleem (SLI) | Kinderen met ASS


terug naar vorige pagina